Nieuws

Investeerders willen Thomas Cook kopen

Deel dit artikel

De Thomas Cook Group is benaderd door verschillende partijen over een overname, dat heeft SkyNews gisteren gemeld. Het bedrijf, dat onlangs nog zijn luchtvaartmaatschappij te koop heeft aangeboden.

Analisten hebben het Zweede EQT, het Amerikaanse KKR en het Chinese FOsun als geïnteresseerde partijen. De twee private equity-bedrijven (EQT en KRR), die respectievelijk Kuoni Group en Travelopia bezitten, worden als meest kansrijke bieders gezien.

Geen van de geïnteresseerde bedrijven wilden commentaar geven op het nieuws dat door de Engelse nieuwszender werd gebracht. Een overname van Thomas Cook zou een einde maken aan de onafhankelijkheid van het bedrijf dat in 2016 zijn 175e verjaardag vierde.

Fosun, het Chinese bedrijf waarmee Thomas Cook een joint venture heeft en dat tevens investeerder is in Club Med, zou één van de belangstellenden zijn. Door EU-regels zou het niet in aanmerking komen voor de luchtvaartmaatschappij.

De luchtvaartmaatschappij van Thomas Cook, omvat een vloot van meer dan 100 vliegtuigen en zou gewaardeerd worden op maximaal £ 3,7 miljard.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Doden en gewonden na ontploffingen in hotels en kerken Sri Lanka

Volgende bericht

Zevende en achtste explosie Sri Lanka

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.