Nieuws

Israëlische reisorganisatie gehackt: info 300.000 Israëli’s gelekt

Deel dit artikel

Een Israëlische reisorganisatie is gehackt door Iraanse hackers waardoor informatie over meer dan 300.000 Israëli’s is gelekt. In april van dit jaar eiste een groep pro-Iraanse hackers nog de verantwoordelijkheid op voor een DDoS-cyberaanval die de website van de Israel Airports Authority tijdelijk platlegde.

De Israëlische toezichthouder heeft de servers van Gol Tours LTD, die de getroffen websites beheert, in beslag genomen. Volgens de toezichthouder omvat het lek telefoonnummers, adressen, data en locaties van geboekte vakanties en gevoelige medische informatie.

De Times of Israël noemt hotel4u.co.il, booking-hotels.co.il, booking-kibbutz.co.il, mlonot.co.il, noapass.co.il, gol.co.il, funtoursisrael.co. il, ortal.net, come2israel.co.il en come2israel.com als de getroffen websites.

In reactie op de beschuldigingen dat hij (de eigenaar van de reisorganisatie) niet zou hebben meegeholpen de beveiliging van de sites te optimaliseren, zei de eigenaar van Gol Tours LTD dat de autoriteiten hem slechter hadden behandeld dan de Iraanse hackers ooit hebben gedaan. “De Iraniërs hebben alleen namen en telefoonnummers van onze site gehaald. We hebben geen creditcardnummers in ons systeem.”

Ook Nederlandse reisbedrijven worden geconfronteerd met hackers. Begin 2020 werd Transavia nog gehackt.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Center Parcs breidt parken in zomer uit met buitenbioscoop

Volgende bericht

Problemen bij SLM stapelen zich op, ticketprijzen Suriname extreem hoog

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.