Nieuws

Jamaica: komende jaren forse groei van aantal hotels

Deel dit artikel

De komende jaren verwacht Jamaica een enorme uitbreiding van de hotelcapaciteit. Naar verwachting zullen binnen vijf jaar rond 12.000 nieuwe hotelkamers worden gebouwd, waarmee miljoenen investeringen zijn verbonden.

De Spaanse hotelketen H10 is momenteel van plan om $ 250 miljoen te investeren in 1.000 kamers in Trelawny. De Amaterra Group is in dezelfde regio ten oosten van Montego Bay begonnen met de werkzaamheden voor een hotelproject met in eerste instantie 1.200 kamers. Naar verwachting komen er later nog ongeveer 5.000 bij. De totale investering wordt geschat op $ 500 miljoen.

Bij de westelijk gelegen parish Hanover, wordt door Princess Hotels & Resorts $ 500 miljoen geïnvesteerd in een hotel met 2.000 kamers, terwijl Hard Rock 1.100 kamers in Montego Bay wil bouwen.

In St. Ann, ten westen van Ocho Rios, wil de hotelketen Karisma in een eerste ontwikkelingsfase 200 miljoen dollar investeren in de bouw van 800 kamers. Ondertussen steekt Moon Palace in Ocho Rios $ 160 miljoen in 700 nieuwe kamers.

In januari 2019 werd het S Hotel aan de Hip-Strip van Montego Bay met 120 kamers geopend. Later dit jaar wordt in Kingston het Wyndam Hotel met ongeveer 250 kamers geopend. Hotel AC Marriott, een samenwerking tussen Marriott International en Sandals Resorts International, opent binnenkort in New Kingston met bijna 220 kamers.

Minister van Toerisme Edmund Bartlett verscheen op een recente bijeenkomst voor leden van de het Jamaicaanse parlement en hij was verheugd de huidige investeringshausse te kunnen presenteren: “Jamaica’ s toerisme beleeft momenteel een recordgroei in aantal aankomsten en opbrengsten. Dit heeft geleid tot meer investeringen in ons veelgevraagde product. Het resultaat zijn nieuwe hotels en uitbreiding van verschillende bestaande ketens die van Jamaica een winstgevende bestemming maken.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

Naast 737 MAX nu ook problemen met Dreamliners

Volgende bericht

Schrijf je in voor de webinar en leer alles over Sambasso

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.