De klanten van Jan Doets America Tours spaarden afgelopen jaar 5.000 euro bijeen voor de Pacific Wild Foundation, een Canadese organisatie die zich inzet voor het behoud van het gematigd regenwoud langs de kust van British Columbia. Directeur Elske Doets verdubbelde dit bedrag, zodat zondag 25 september een cheque van 10.000 euro kon worden overhandigd aan Sameena Qureshi van de Canadese ambassade in Den Haag.

Bob van Leersum, de zoon van Elske, mocht de cheque overhandigen. Het was één van de hoogtepunten van de eerste Thanksgiving Inspiration Sunday van Jan Doets America Tours in Heerhugowaard. Bijna vierhonderd bezoekers kwamen naar de fair op en rond het kantoor af. Qureshi, toonde zich dankbaar voor de gift aan de Canadese organisatie. “Het behoud van de natuur in British Columbia is belangrijk. En dit bedrag helpt daarbij”, zegt zij.

Elske Doets: “Pacific Wild zet zich in voor het behoud van het bijzondere ecosysteem. Dit hang grotendeels af van de zalmen die ieder jaar terugkeren naar hun geboortegrond om eieren te leggen in riviertjes langs de BC Coast. Walvissen, beren maar ook bomen kunnen zonder deze zalm niet voortbestaan. De zalm sterft na het leggen van de eitjes en het vet dat achterblijft voedt de Cedar Trees en de Redwoods, de eeuwenoude woudreuzen. De donatie van de reizigers van maakt Doets trots. “Het is goed dat hetgeen onze reizigers drijft om naar Canada te gaan hen dermate bewust maakt dat ze ook willen zorgen dat dit in de toekomst behouden blijft.”