Jet2.com meldt dat ook op vluchten van Engeland naar Schiphol en vice versa niet langer verplicht is. Op vluchten van en naar Schotland, waarvan Jet2.com niet naar Schiphol vliegt, is het nog wel steeds wettelijk verplicht voor iedereen van zes jaar en ouder om een gezichtsmasker te dragen (zowel op de luchthavens en aan boord van vliegtuigen), zelfs voor wie volledig is ingeënt.

Vorige week schreef Travelpro over het versoepelen van de maatregelen van de budgetmaatschappij. Destijds leek het om vluchten van en naar luchthavens in Engeland en Noord-Ierland te gaan, maar nu blijkt dat het dragen van een mondkapje ook op vluchten van vanaf Engelse luchthavens naar Europese bestemmingen niet meer verplicht is.

“Het is niet langer wettelijk verplicht om een mondkapje te dragen op onze luchthavens of aan boord van onze vliegtuigen. Volgens de richtlijnen van de Britse regering raden wij u echter aan op de luchthavens een mondkapje te blijven dragen en u zult er een moeten dragen wanneer u op uw overzeese bestemming aankomt”, zo laat de airline op haar website weten.

“U moet een mondkapje dragen bij het verlaten van het vliegtuig, in de luchthaven en aan boord van onze transfers van en naar uw accommodatie, zelfs als u volledig gevaccineerd bent” aldus Jet2. “De regels rond leeftijden kunnen ook verschillen per bestemming.”