Nieuws

Kaspers (D-rt Groep): “Reisadvies moderniseren”

Deel dit artikel

Don Kaspers (CEO D-rt Groep) vindt dat het reisadvies van Buitenlandse Zaken per saldo gemoderniseerd moet worden. “Met name de actualiteit mag duidelijker”, aldus Kaspers in een uitzending van BNR Radio.

Volgens Kaspers wordt het reisadvies in sommige gevallen statisch. “We weten voor sommige gebieden al heel lang dat het er onveilig is, maar de consument vraagt naar de daadwerkelijke actualiteit. Egypte heeft al een jaar verschillende kleuren zones in het reisadvies, maar dat is al een jaar hetzelfde. Daardoor zegt het de consument niets. In feite werken de kleuren onduidelijk, geef aan of het ergens onveilig is om te reizen of dat je er, net als in Amsterdam, moet opletten.”

Kaspers zegt dat er bij de D-rt Groep nooit boos de telefoon wordt gepakt of wordt gevloekt wanneer het ministerie met een negatief reisadvies komt. “Het is de rol van de overheid om met een negatief reisadvies te komen, zij moeten daarin verantwoordelijkheid nemen. Het lastige is om te zien of het ergens echt onveilig is. Daar vind ik dat de overheid niet scherp en actueel genoeg is. Ze moeten plekken waar echt problemen zijn aangeven en de rest met rust laten.”


Deel dit artikel

1 Comment

  1. 28 april 2016 at 18:02

    […] aan het reisadvies van Ministerie van Buitenlandse zaken. Onze directeur Don Kaspers zegt hierover dit. Lees de column van Sylvia Witteman, zij geniet nu van een vakantie in […]

Vorige bericht

Jennifer van Calsteren wint TIME TO SMILE reischeque

Volgende bericht

Touroperator licentie voor Face2Face Travel

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.