Key Travel en Raptim Humanitarian Travel (‘Raptim’) kondigen aan dat ze hun bedrijfsactiviteiten samenvoegen tot ’s werelds grootste onderneming voor reisbeheer, uitsluitend gericht op humanitaire, geloof gebaseerde en academische sectoren. Key Travel heeft 100% van de aandelen van Raptim overgenomen en de gefuseerde onderneming zal een omzet hebben van bijna € 400 miljoen en meer dan 500 werknemers in tien landen.

Zowel Key Travel als Raptim zijn op de Nederlandse markt actief. Key Travel, met klanten als Oxfam Novib, Butterfly Works, the Plastic Soup Foundation en het Prins Claus Fonds, is een internationale travel management company, gespecialiseerd in de humanitaire, religieuze en educatieve sectoren. ‘Omgaan met complexiteit van reizen is ons vak. Al meer dan 35 jaar veranderen wij unieke complexe reisbehoeften in overzichtelijke reisplannen. Door onze focus op de humanitaire, religieuze en educatieve reizigers, zijn wij specialist in het organiseren van reizen over de hele wereld. Soms naar afgelegen gebieden en soms onder grillige omstandigheden. Wij kennen uw behoeftes, zijn bekend met uw missies en werken met een groot aantal betrouwbare partnerorganisaties’, aldus het bedrijf.

“Een combinatie met Raptim is een geweldige kans voor Key Travel. De strategische redenering is sterk: onbetwist leiderschap in humanitaire, op geloof gebaseerde en academische reizen wereldwijd, een verdubbeling van de schaal in de VS en een belangrijk aanvullend platform op het vasteland van Europa. Er zijn veel economische synergieën, gezien het hoge niveau van sector-, geografische en systeemoverlap. Bovenal zijn beide organisaties mensgericht en waardengestuurd, met de nadruk op compassie en service. Een combinatie zal ons in staat stellen om onze klanten beter van dienst te zijn, effectiever samen te werken met onze leveranciers en meer ontwikkelingsmogelijkheden voor onze mensen te bieden”, aldus Saad Hammad (CEO van Key Travel), die leiding gaat geven aan de gecombineerde activiteiten.

Raptim verkende ondertussen meer dan 65 jaar geleden de mogelijkheden om humanitaire reizigers per vliegtuig te vervoeren. Tot dat moment was er één manier om naar ontwikkelingslanden te reizen: per boot. Totdat de oprichters van Raptim een Dakota charterden om missionarissen van Amsterdam naar Entebbe te vervoeren. ‘Als gevolg van Raptims visie zou reizen in de humanitaire wereld voorgoed veranderen’, zo schrijft het bedrijf op haar website.