Alleen al bij het kijken naar de plaatjes van de infinity pool bovenop een nieuw te ontwerpen wolkenkrabber in het centrum van Londen krijgt menigeen kippenvel. Onder het unieke zwembad komt een internationaal 5-sterren hotel.

Volgens Compass Pools zou het vooralsnog het enige gebouw ter wereld zijn met een infinity pool. Het zwembad, waarin 600.000 liter water gaat, zal zich op de top van een 220 meter hoge wolkenkrabber met 55 verdiepingen bevinden.

De vloer van het zwembad is, net als de wanden, transparant. Op die manier kunnen bezoekers van het hotel en de waterliefhebbers elkaar goed in de gaten houden. Bezoekers krijgen toegang tot het zwembad via een roterende wenteltrap, die omhoog gaat wanneer iemand naar het zwembad wil. Een ingebouwde windmeter om de windsnelheid te controleren moet ervoor zorgen dat het water niet over de rand wordt geblazen.

Lees verder onder de foto.

Het zwembad zal ook op een, volgens de ontwerpers, prachtige manier worden verlicht waardoor het gebouw er in het donker uitziet als een fakkel met lichtgevende juwelen erop. Het zwembad zal worden verwarmd door middel van de nieuwste technieken, waarbij restenergie van het airconditioningsysteem van het gebouw wordt gebruikt.

“Zwemmen in de SkyPool bij The Shard waar je helikopters op ooghoogte voorbij ziet vliegen is al bijzonder, maar dit zwembad gaat nog een stap verder. Als je hoogtevrees hebt, dan moet je hier overigens zeker niet gaan zwemmen”, aldus Alex Kemsley van Compass Pools. Infinity London kan al in 2020 van start gaan als alle partners en contractanten zijn bevestigd.