Nieuws

Klanten kopen failliete EigenWijze DuikReizen

Deel dit artikel

Het klinkt als een jongensboek: twee broers, die gek zijn op duiken, zien hun eigen duikvakantie naar de Galapagoseilanden in het water vallen vanwege het faillissement van de touroperator. Zonde natuurlijk, maar wat doe je dan? Sebastiaan en Robbert op ´t Hof, beiden totaal geen ervaring in de reisbranche, kochten het en zijn nu de trotse eigenaren van EigenWijze DuikReizen (EWDR). TravelPro sprak met Sebastiaan.

“Mijn broer en ik zijn allebei ondernemend en bedenken en ontwikkelen graag nieuwe initiatieven. Dit was een unieke situatie. We hadden onze reis bij EWDR geboekt en hadden er natuurlijk veel zin in totdat we te horen kregen dat de touroperator failliet was gegaan. Dat was voor ons een grote teleurstelling.” Volgens Sebastiaan waren er twee opties: ergens anders boeken of de touroperator, die al ruim 30 jaar bestaat, zelf voort te zetten. De broers kozen voor het laatste. Sebastiaan: “Als voormalig ondernemer had ik nu de tijd om het te doen en de financiële middelen waren er. Ik heb heel lang in de online marketing gewerkt, maar miste spanning en beleving tot dit op ons pad kwam. We hebben deze kans meteen gepakt. We zouden gek zijn geweest om het niet te proberen. EWDR heeft een onwijs goede naam en reputatie opgebouwd in al die jaren. We konden dit niet verloren laten gaan.”

Volgens Sebastiaan is het faillissement vooral te wijten aan corona, maar ook door ziekte bij Arjan Gunnink (voormalig eigenaar EWDR) en door het niet tijdig inspringen op technologische ontwikkelingen en automatisering. “Dit zijn zaken waar mijn broer en ik juist sterk in zijn.”

Lees meer in TravelPro 30 van 30 juli 2021.

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

“Dit is de perfecte tijd om te starten”

Volgende bericht

CBS: meeste passagiers vlogen naar Spanje

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."