René Klawer, oprichter van De Reisspecialisten Groep (DRG), heeft alle aandelen overgenomen van de initiële mede-investeerders die sinds de oprichting in 2006 aandeelhouder waren in De Reisspecialisten Groep. Dat deed Klawer na de verkoop van Zeetours aan het Duitse E-Domizil/E-hoy.

“Een nieuwe kapitaalkrachtige investeerder is voor 35% mede-aandeelhouder geworden in De Reisspecialisten Groep”, aldus Klawer desgevraagd tegenover TravelPro. Na de verkoop van Zeetours begin dit jaar aan het Duitse E-Domizil/E-hoy, maken GI Travel en Holland Destination Management (HDM) nog onderdeel uit van De Reisspecialisten Groep.

Klawer (1945) begon zijn carrière in de reisbranche bij de Nederlandse Reisvereniging om via enkele buitenlandse touroperators bij onder meer Neckermann aan de slag te gaan. In 1992 werd hij door Ferdinand Fransen naar Arke Nederland gehaald waar hij lid van de Raad van Bestuur werd. Na de fusie met Holland International werd hij directeur Specialisten TUI Nederland. In 2006 deed Klawer een managementbuy-out van de reisspecialisten van TUI (De Boer & Wendel, Isropa Reizen, Zeetours Cruises, Panta Reizen, Group & Incentive Travel en Holland International Destination Management), waarvoor hij destijds vier investeerders vond.

Naast zijn activiteiten in de reisbranche is Klawer op vele andere vlakken actief. Mei jl. gaf hij het stokje van voorzitter van VNO-NCW West, dat hij sinds 2007 bekleedde, over aan Audrey Keukens. Tijdens zijn afscheidsspeech bij VNO-NCW West vestigde Klawer nog de aandacht op “onze vijf topvrouwen van Gi Travel en Holland Destination Management”. Klawer: “Vrouwen aan de top is immers ook de inzet van VNO-NCW.”