Nieuws

KLM en Oezbekistan in overleg

Deel dit artikel

KLM is in overleg met Oezbekistan over de mogelijkheden om Schiphol te verbinden met het Centraal-Aziatische land en de daarachter liggende bestemmingen. Dit zou Amsterdam via Oezbekistan verbinden met Centraal-Azië, Oost-Azië en India.

Halverwege december hebben Dealer Khakimov (ambassadeur van Oezbekistan in de Benelux) en Jan Vreeburg (Director Alliances KLM) elkaar ontmoet, zo schrijft de UzDaily, die zich baseert op berichtgeving van de persdienst van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Oezbekistan. Het land wil het aantal toeristen uit Nederland en andere Europese landen drastisch verhogen door de kosten van reizen naar Oezbekistan te verlagen.

De partijen bespraken volgens de krant de mogelijkheden die beide landen te bieden hebben met betrekking tot de luchtvaart. De ambassadeur liet daarbij weten dat Oezbekistan Airways onderhandelt met de Nederlandse autoriteiten over de mogelijkheid om vanaf het seizoen 2019/2020 met vluchten naar Amsterdam te beginnen. Ook Lufthansa zou de intentie hebben om (wederom) naar Oezbekistan te gaan vliegen.

Diverse partijen op de Nederlandse markt bieden Oezbekistan aan, waaronder partijen als Tiara Tours, Sovjet Reizen, FOX, SRC Reizen, Kras, Djoser, VNC, Koning Aap en Mevo Reizen.

Sinds het aantreden van de nieuwe president Mirzijojev in Oezbekistan wordt er van alles gedaan om andere landen te interesseren voor samenwerkingen. Zo werd onlangs door de Nederlandse Ambassade in Rusland een seminar georganiseerd over de kansen en mogelijkheden van de agro en food sector in Oezbekistan. Het land is ongeveer tien keer zo groot als Nederland en er wonen 30 miljoen mensen.

 


Deel dit artikel
Vorige bericht

Reizigers gaan meer besteden aan ervaringen en attracties

Volgende bericht

Witte of pisgele kerst 2019?

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.