Nieuws

KLM: groei aantal passagiers zet door

Deel dit artikel

KLM verwelkomde in de maand november 3% meer passagiers aan boord in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Bij een hoger vervoer van 3,5% in passagierskilometers (RPK’s) en een hogere capaciteit stoelkilometers van 2%, (ASK’s), steeg de bezettingsgraad met 1,2%-punt naar 87,7%.

”De positieve trend in de KLM-vervoercijfers zet ook in de tweede maand van het vierde kwartaal door. Inclusief de maand november, heeft KLM de afgelopen elf maanden in totaal 31,5 miljoen passagiers verwelkomd aan boord. Hiermee komt het behalen van ons doel: 34 miljoen KLM-passagiers in 2018, goed in zicht”, aldus Pieter Elbers (KLM president-directeur).

Dezelfde positieve trend was zichtbaar bij Transavia waar een hoger vervoer in passagierskilometers de toename van de capaciteit overtrof, waardoor de bezettingsgraad steeg. De benuttingsgraad bij KLM Cargo kwam afgelopen maand onder druk te staan door een sterkere daling van het vervoer (-2,3% RFTK’s) ten opzichte van de capaciteit (-1,3% AFTK’s). De benuttingsgraad daalde daarmee met 0,8%-punt naar 70%.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Better Places roept op tot minder vliegen

Volgende bericht

Consumentenbond dreigt KLM met rechtszaak om no-show clausule

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.