KLM vliegt in ieder geval tot en met 15 maart niet meer naar China. De luchtvaartmaatschappij laat weten haar vluchten naar Beijing en Shanghai op te schorten tot en met 15 maart en de vluchten naar Chengdu, Hangzhou en Xiamen blijven vooralsnog opgeschort tot en met 28 maart.

Wegens de uitbraak van het coronavirus heeft KLM sinds begin februari haar vluchten tijdelijk opgeschort naar het vaste land van China. “De gezondheid van medewerkers en klanten staat in alle besluiten van KLM voorop”, zo laat de airline middels een statement weten.

Vanaf 16 maart gaat KLM weer vliegen op Beijing en Shanghai. Vanaf 16 mart wordt er om de dag op Beijing en Shanghai gevlogen, zodat er weer een dagelijkse KLM verbinding tussen Amsterdam is met het vaste land van China. Vanaf 29 maart worden de KLM vluchten naar Beijing en Shanghai weer elk dagelijks aangevlogen.

Air France zal een vergelijkbaar schema vliegen naar Beijing en Shanghai. Op deze manier hebben onze klanten de mogelijkheid om dagelijks vanaf Amsterdam en vanaf Parijs naar China te vliegen en zijn Beijing en Shanghai afwisselend bereikbaar vanaf Amsterdam of Parijs.

KLM volgt de ontwikkelingen van de uitbraak van het Coronavirus in China nauwgezet en heeft intensief contact met diverse nationale en internationale gezondheids- en luchtvaartinstanties. De eerder aangekondigde rebookpolicy voor China blijft van kracht.