Nieuws

KLM: meer passagiers in mei in vergelijking met 2018

Deel dit artikel

De maand mei liet een stijging van de KLM-vervoerscijfers zien. KLM had in deze maand 4,6% meer passagiers aan boord in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.

Bij een hoger vervoer van 2,6% in passagierskilometers en een iets hogere capaciteit stoelkilometers van 1,6%, steeg de bezettingsgraad licht met 0,9% in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. De passagiersgroei was met name te zien op bestemmingen in Europa en Noord-Afrika, Noord-Amerika en Azië.

“In mei noteerden we iets hogere vervoerscijfers in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Een mooi resultaat over de gehele breedte van de business en een lichte verbetering ten opzichte van de afgelopen maanden. Maar met oplopende kosten en opbrengsten die onder druk staan, blijft kosten besparen onze prioriteit. Dit om te kunnen blijven investeren in de kwaliteit van ons product, onze mensen en onze duurzaamheidsdoelen”, aldus Pieter Elbers (President-directeur KLM).


Deel dit artikel
Vorige bericht

Botswana heft verbod op olifantenjacht op

Volgende bericht

KLM voegt Apple Pay toe aan KLM-app

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.