Nieuws

KLM moet vliegroutes naar Azië aanpassen

Deel dit artikel

Pakistan houdt commerciële vluchten uit haar luchtruim, daardoor moet KLM de vliegroutes van vrijwel alle vluchten naar Azië aanpassen. Het gaat om vluchten van en naar Singapore, Maleisië, Indonesië en India. Reizigers moeten hierdoor rekening houden met langere reistijden.

Het is onduidelijk om hoeveel vluchten en passagiers het gaat. “We kunnen bijvoorbeeld ook pas kort van tevoren bepalen welke andere route we gaan vliegen, en of we als het had gekund daadwerkelijk over Pakistan hadden gevlogen”, zegt de woordvoerder tegen NU.nl. “Het kan heel vervelend zijn, dat realiseren wij ons ook. Maar als een land ons verbiedt om het luchtruim te gebruiken, dan kunnen wij daar natuurlijk niet veel aan veranderen.” Pakistan heeft het luchtruim gesloten, vanwege de hoogopgelopen spanningen in de regio Kasjmir – die met India wordt gedeeld.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Belvilla verstevigt partnerschap in Zuid-Frankrijk

Volgende bericht

TUI verkoopt 8% meer citytrips in voorjaarsvakantie dit jaar

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."