KLM vliegt vanaf 31 augustus dagelijks tussen Schiphol en Southampton, de grootste stad ten zuiden van Londen. De vluchten worden uitgevoerd met de Embraer 175, met een capaciteit van 88 passagiers. Southampton is de zeventiende bestemming in het Verenigd Koninkrijk voor KLM.

De coronacrisis heeft veel impact op de Europese luchtvaart. De vraag en het aanbod zijn meer en sneller dan voorheen aan verandering onderhevig. Dit betekent dat KLM een veerkrachtig netwerk nodig heeft. Door het openen van een nieuwe route zoals Southampton, wordt het wegvallen van de vraag op andere routes in Europa opgevangen. Daarnaast versterkt KLM haar positie in het Verenigd Koninkrijk.

KLM is bezig om het netwerk langzaam en zorgvuldig weer op te bouwen. Het aantal bestemmingen groeit snel, maar het aantal vluchten is nog lang niet op het oude niveau. KLM kiest er namelijk voor om klanten eerst zoveel mogelijk keuze te bieden qua bestemmingen. De opening van Southampton, waarmee KLM in het voorjaar van 2019 nog is gestopt, past bij deze strategie. KLM zal met ingang van 31 augustus 2020 dagelijks vliegen tussen Schiphol en Southampton. De Embraer 175 heeft twintig stoelen in Business Class, acht in Economy Comfort en 60 in Economy Class.

Het vluchtschema is als volgt:

KL0919 vertrekt dagelijks uit Amsterdam om 16.35 en arriveert in Southampton om 16.45.
KL 0920 vertrekt dagelijks uit Southampton om 17.20 en arriveert in Amsterdam om 19.35.