Nieuws

KLM zeer ontstemd…

Deel dit artikel

KLM is zeer ontstemd over het feit dat het Aldersakkoord niet wordt nagekomen. Er zijn afspraken gemaakt over de functie van regionale velden en dat deze uitsluitend als overflow (vluchten die eerst vanaf Schiphol zouden worden uitgevoerd) ingezet worden.

Dat laat de luchtvaartmaatschappij in een eerste reactie weten op het besluit van minister Van Nieuwenhuizen om de opening van Lelystad Airport opnieuw met een jaar uit te stellen tot 2020. ‘Groei op Schiphol tot 2020 zou mogelijk zijn als verkeer op Schiphol uitgeplaatst kon worden naar Lelystad Airport. Nu capaciteit op Leystad Airport niet beschikbaar is, moet groei op Schiphol mogelijk gemaakt worden conform Aldersakkoord.’

Schiphol de komende jaren op slot zetten heeft zeer nadelige gevolgen voor de groei van mainport Schiphol en home-carrier KLM en de daarbij behorende bereikbaarheid, vestigingsklimaat en werkgelegenheid. De Nederlandse luchtvaartsector zorgt voor een bijdrage van 30 miljard aan het Nederlandse BNP en is verantwoordelijk voor 300.000 banen.


Deel dit artikel
Vorige bericht

TUI: Lelystad niet de oplossing, kijk naar groeimogelijkheden Schiphol

Volgende bericht

ANVR: praten over uitbreiden capaciteit Schiphol

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.