Klooster Reizen en Internoord Groningen hebben vanwege het faillissement van Thomas Cook Plc. een crisisteam geformeerd om klanten te woord te staan en te helpen die een reis bij de touroperator hebben geboekt. “We bellen op dit moment alle klanten die de komende weken op reis gaan”, zegt Gerda Klooster (directeur) tegen Radio Noord.”Het is een service vanuit onze kant richting de klanten.”

“Op dit moment zijn we in afwachting wat er gebeurt met Thomas Cook Nederland, die vanmiddag een update geeft. Klooster Reizen heeft klanten op bestemming zitten en vanmiddag vliegen er twee party’s vanaf Groningen Airport naar de Algarve. Deze klanten laten we naar de luchthaven gaan. Stel dat de reisorganisatie ook in Nederland failliet gaat, dan moeten we onmiddellijk schakelen en klanten meteen omboeken. Onze grootste zorg is de naderende herfstvakantie en daarom bereiden we ons werk alvast voor.”

In totaal heeft Klooster Reizen en Internoord Groningen met vertrek vandaag tot en met 31 oktober volgend jaar 100 party’s staan. “Het gaat dus om heel veel personen.”