Nieuws

Koning Willem-Alexander anonieme piloot bij KLM

Deel dit artikel

Koning Willem-Alexander vliegt al 21 jaar – zo’n twee keer per maand als (co)piloot bij KLM Cityhopper, die een groot deel van de Europese vluchten van moedermaatschappij KLM voor haar rekening neemt. Passagiers hebben overigens geen idee dat de vorst in de cockpit zit.

“Soms herkennen de passagiers mijn stem bij mededelingen tijdens de vlucht, maar het voordeel is dat ik altijd kan zeggen dat ik namens de captain en de bemanning de passagiers van harte welkom heet”, laat de koning weten in de Telegraaf. Voor 11 september was het overigens gebruikelijk dat de deur van de cockpit openstond en daardoor namen passagiers wel eens een kijkje. “Dan vonden mensen het verbazingwekkend dat ik daar zat.”

Gisteren nam Willem-Alexander voor het laatst plaats in de cockpit van de KLM Cityhopper, want hij is momenteel in opleiding om met een Boeing 737 te kunnen vliegen. Koning Willem-Alexander zal daarna ook commerciële vluchten met dit type toestel gaan uitvoeren.

Foto: Mauvries/Shutterstock.com

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

KLM en TUI gaan nog meer samenwerken

Volgende bericht

Thomas Cook: opening Club Marvy by Paloma

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."