Nieuws

Korean Air viert 50-jarig bestaan

Korean Air organiseerde gisteren een speciale ceremonie met meer dan 1.500 medewerkers op het hoofdkantoor in Seoul (Korea) om haar 50-jarig bestaan te vieren. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht op 1 maart 1969 en had destijds acht vliegtuigen. Vandaag de dag is Korean Air een internationale luchtvaartmaatschappij en wordt er gevlogen met met 166 vliegtuigen waaronder 42 B777’s, negen B787-9’s, tien B747-8s en tien A380’s naar 124 steden in 44 landen.

alter Cho (President Korean Air) liet in een toespraak weten dat het bedrijf ernaar zal streven het geluk van werknemers te verbeteren, een constructief rapport met zakelijke partners op te stellen, de klanttevredenheid nog meer te verbeteren en de aandeelhouderswaarde te maximaliseren. “We zullen ons best doen om onze klanten tevreden te stellen, de waarde van onze aandelen te verhogen, wat uiteindelijk de waarde van Korean Air zal verhogen”, aldus Cho.

Onlangs onthulde Korean Air nog haar ‘Vision 2023’-plan, dat zich richt op duurzame groei, verbetering van de financiële structuur, transparantie in corporate governance en een aandeelhoudersvriendelijk beleid. In de afgelopen 50 jaar heeft Korean Air 10.147.172,3280 kilometer gevlogen, wat overeenkomt met 254.679 rondjes om de wereld of 13.400 reizen van de aarde naar de maan. Sinds haar oprichting heeft Korean Air 714,99 miljoen mensen vervoerd, wat overeenkomt met ongeveer dertien keer de totale Koreaanse bevolking.

President van Korean Air Walter Cho (vijfde van links) poseert bij de voormalige en huidige werknemers voor het snijden van de taart.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Codeshare-overeenkomst KLM, Air France en Virgin Atlantic

Volgende bericht

Zwanenburgbaan Schiphol zes weken buiten gebruik

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.