Nieuws

Poll – Kritiek op ‘reisbureau NPO’

Deel dit artikel

Door diverse media en op social media wordt (wederom) kritiek geuit op de vele reisprogramma’s met (semi-)bekende Nederlanders bij de NPO nu er mogelijk wordt gekort op programma’s als ‘Andere Tijden’, ‘Brandpunt+’ en ‘Tegenlicht’.

Vandaag verscheen in De Telegraaf het artikel ‘Bij NPO gaan BN’ers op reis boven kwaliteit -Bezuinigen op gewaardeerde programma’s, maar niet snijden in eigen pleziertjes‘, waarmee de krant inhaakt op de oproep van onder meer Andere Tijden-presentator Hans Goedkoop die schrijft dat de NPO heeft aangekondigd het aantal uitzendingen van Andere Tijden te gaan halveren.

Moet de NPO minder reisprogramma’s met (semi-)bekende Nederlanders maken? Stem hier!

Volgens minister Slob (Media) wordt pas op Prinsjesdag duidelijk hoeveel de NPO moet bezuinigen. Een woordvoerder van de NPO heeft aan de NOS laten weten dat er nog geen formeel besluit is genomen over de programmering. “We zijn met de omroepen in gesprek over de vernieuwing van de programmering. En daarbij moeten we rekening houden met een forse bezuiniging.”

Op social media wordt er ondertussen flink gediscussieerd over de reisprogramma’s van de NPO. “Zwaar gesponsord plus veel extra STER-inkomsten” volgens de een, “Reisprogramma’s, spelletjes en BZV kunnen naar de commerciëlen. Inhoud moet bij de publieke omroep” volgens de andere en “Stop maar eens met al die reisprogramma’s van BN’ers op onze kosten. Gevaarlijkste wegen van de Wereld is ook zo’n onzinnig programma met twee BN’ers in een dure auto.”

De NPO reageerde in mei van dit jaar al op het feit dat het door critici vaak ‘reisbureau NPO’ wordt genoemd. “Bij elk reisprogramma wordt zorgvuldig getoetst of de reis iets toevoegt aan het verhaal dat we willen vertellen. De NPO reist niet om het reizen”, aldus een woordvoerder in het Telegraaf-artikel ‘BN’ers betaald op vakantie’. In België zou de kritiek op reisprogramma’s, mede gefinancieerd door de belastingbetaler, een stuk minder zijn. Dat schreef HLN.be onlangs in het artikel ‘Alweer een BN’er betaald op vakantie: harde krtiek op gepland reisprogramma van Matthijs van Nieuwkerk‘.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Schaamvakantie

Volgende bericht

(Video) Frank Visch opent Travel Store de Waalse Kerk

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.