Nieuws

Meer Nederlanders met de camper op vakantie in de winter

Tegenwoordig gaat ruim dertig procent van de mensen met een camper weg in het jaargetijde. Zo blijkt uit een poll op de website van de NKC.

De poll werd ingevuld door 3.980 respondenten. De meeste wintercamperaars zoeken een warme bestemming op tijdens de koude maanden, 45 procent gaat op zonvakantie met de camper. Spanje is veruit de populairste bestemming voor de overwinteraars. Ook Portugal en Marokko worden regelmatig bezocht.

Naar de sneeuw
Een minderheid zoekt de sneeuw op en gaat met de camper op wintersport (20 procent). Voor de wintersporters op wielen zijn Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk favoriete bestemmingen. Op hun vakantiebestemming gaat ruim 65 procent van de ondervraagden de pistes af met ski’s of snowboard. Ook wandelen en langlaufen zijn geliefde bezigheden op wintersportvakantie. Ongeveer de helft van de wintersporters paste zijn camper aan om de kou beter te kunnen trotseren. Aan de aanpassingen gaven camperaars tot 4.000 euro uit.

Steeds meer overnachtingslocaties geopend
De derde groep camperaars die in de winter met de camper weggaat, maakt voornamelijk kortere trips niet ver van huis (35 procent). Stan Stolwerk, directeur van de NKC, geeft een verklaring voor de toename van het gebruik van de camper in de winter. “Met de camper reizen is tegenwoordig zo comfortabel dat het vaak niet uit maakt of het winter of zomer is. Ook is het hebben van een camper steeds meer een lifestyle. Die camper gebruik je dan zo vaak als mogelijk, niet alleen in de zomer. Bovendien zijn er steeds meer overnachtingslocaties het hele jaar door geopend.” Wintersporters met een camper hoeven niet bang te zijn voor koud tijdens hun vakantie. “Campers zijn standaard uitgerust met verwarming en goed geïsoleerd tegen de kou. Wanneer dit niet zo is, zijn er allerlei aanpassingen mogelijk om de kampeermiddelen wintervast te maken. Ook zijn camperplaatsen en campings aan de piste vaak voorzien van allerlei faciliteiten, zoals een droogruimte voor ski’s, wellness en een huiskamer waar je in de avond kunt zitten.”, aldus Stolwerk.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Stakingen in Frankrijk treffen reizigers

Volgende bericht

'Travel smooth’ bij Sunny Cars op de Vakantiebeurs

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."