NieuwsThomas Cook

Meerderheid vertrouwt reisorganisaties niet meer na problemen Thomas Cook

Deel dit artikel

Bijna de helft van de kijkers van Hart van Nederland heeft geen vertrouwen meer in reisorganisaties na het faillissement van Thomas Cook Group plc. en het aanvragen van uitstel van betaling door Thomas Cook Nederland B.V.. Dat blijkt uit een poll van Hart van Nederland.

Het televisieprogramma vroeg op haar website in haar ‘Wat vindt Nederland?-onderzoek’ hoeveel vertrouwen men nog heeft in reisorganisaties: 44% gaf aan reisorganisaties niet meer te vertrouwen, 42% doet dit nog wel. Hoeveel mensen er meededen aan de poll is voor de redactie van TravelPro niet duidelijk.

Op de vraag of reizigers bij het boeken van hun vakantie controleren of de reisorganisatie is aangesloten bij SGR laten bijna zeven op de tien deelnemers weten dit te doen. Daarbij zijn 50-plussers (81%) in de meerderheid ten opzichte van jongeren (27%). Het zijn volgens het programma ook vooral de jongeren (onder de 30) die hun vakantie zelf samenstellen. In totaal gaf bijna 60% van de deelnemers aan nog steeds via het reisbureau te boeken.

Het televisieprogramma schrijft dat door de financiële situatie van Thomas Cook hartverscheurende situaties ontstonden waarbij mensen grof moesten bijbetalen en er mensen hun hotel werden uitgezet wanneer ze niet zouden bijbetalen.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] eens met de keuze van TravelPro om hierover te berichten: “Kom op zeg TravelPro, ga je nu echt een Hart van Nederland item […]

Vorige bericht

Eurostar-verbinding Amsterdam - Londen vanaf 2020 eindelijk zonder overstap en paspoortcontrole

Volgende bericht

Fast Forward naar Frankfurt

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.