Pieter Melieste is recent gestart bij de campingspecialist ACSI. Melieste wordt in de functie van Manager Touroperating verantwoordelijk voor de labels Suncamp holidays (circa 400 campings), ACSI Kampeerreizen (38 begeleide campingrondreizen binnen en buiten Europa) en het eigen product SunLodge (circa 600 luxe mobilhomes en lodgetenten verspreid over 31 campings in Nederland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje, Italië en Kroatië).

Met het aannemen van Melieste wil ACSI een doorontwikkeling maken met haar activiteiten op het gebied van touroperating. Directeur en eigenaar Ramon van Reine van het familiebedrijf: “Ons ambitieniveau vraagt een verdere uitbouw, verbreding en professionalisering van zowel de eigen campingproducten als de reisorganisatie. Het afgelopen half jaar heeft ad-interim Marjolijn Blok (MissieMarketing) de organisatie gereorganiseerd en klaargemaakt voor de volgende fase. Met het in dienst nemen van Melieste willen wij deze lijn doorzetten. Met zijn brede achtergrond en ervaring en zijn kennis van de campingbranche en onze belangrijkste bestemmingen, denken we dit de komende jaren te kunnen gaan realiseren.”

Melieste zelf is ook erg enthousiast over deze stap. “ACSI is een prachtbedrijf en de functie is op mijn lijf geschreven. Ondanks mijn plezier in de vrije rol die ik de afgelopen jaren had en waar ik ook enorm veel van geleerd heb, kon en wilde ik tegen deze functie geen nee zeggen. Ik kijk er enorm naar uit mijn bijdrage te kunnen leveren aan deze organisatie”, aldus Melieste.

Melieste (49) was de afgelopen jaren in uiteenlopende functies in de reisbranche actief waarvan de laatste jaren als consultant bij de eigen onderneming LeisureReps B.V. Daarnaast was Melieste mede-eigenaar en directeur bij Amondo Nederland. Deze activiteiten worden momenteel overgedragen aan enkele andere organisaties en personen.