CoronavirusNieuws

Motie tegemoetkoming reisbranche aangenomen

Deel dit artikel

Bij de stemming in de Tweede Kamer werd de motie die CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch vorige week indiende, waarin deze oproept de reisbranche financieel tegemoet te komen, dinsdag met algemene stemmen aangenomen. De vraag is alleen nog hoe de regering de motie gaat invullen, nu het kabinet demissionair is.

Naast de motie over een tegemoetkoming voor de reisbranche zijn nog twee moties aangenomen; voor het in kaart brengen van ondernemers die buiten de TVL vallen (van VVD’er Aartsen) en voor het zoeken van een oplossing voor schrijnende gevallen die bij de TVL buiten de boot vallen (van CDA’er Amhaouch).

Frank Oostdam (directeur ANVR) en Bram Beurskens (ZRA Travel Counsellors) reageerden bij vakblad TravMagazine enigszins positief. Ton Brinkman, voorzitter van de VvKR, liet eerder bij TravMagazine weten dat de motie uit de koker van de VvKR komt en zou een eenmalige schadevergoeding voor kleinschalige reisorganisaties van € 10.000 hebben voorgesteld.

Reageren op het nieuws? Mail je reactie of je telefoonnummer naar redactie@travelpro.nl.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Bijpraatsessie Europese richtlijn pakketreizen

Volgende bericht

Jeroen Steijn (VX Estee) in gesprek met Mark Rutte

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.