Nieuws

MSC Cruises bevestigt bestelling van vier luxe cruiseschepen

Deel dit artikel

MSC Cruises heeft de bestelling bevestigd van de bouw van vier luxe cruiseschepen bij de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri. Het kwartet schepen zal beschikken over de nieuwste maritieme -en milieutechnologieën. Elk schip wordt uitgerust met 481 suites. De schepen zullen zeer innovatief ontworpen worden en over baanbrekende faciliteiten beschikken ten behoeve van de comfort en ontspanning van de gasten.

“Met deze bestelling betreedt MSC een nieuw segment dat wereldwijd een aanzienlijk potentieel heeft. Hoewel we reeds op de premium-markt actief zijn met de MSC Yacht Club, zal ons nieuwe, echte luxe merk dit aparte en snelgroeiende segment bedienen met superjachten”, aldus Pierfrancesco Vago (Executive Chairman van MSC Cruises).

De aankondiging volgt op de ondertekening van het memorandum van overeenstemming tussen beide partijen in oktober 2018. De contracten, onder voorbehoud van financiering, hebben een totale waarde van meer dan 2 miljard euro.De eerste van de vier luxe cruiseschepen zal in het voorjaar van 2023 worden opgeleverd. Daarna zal er elk jaar een schip volgen tot en met 2026. Het nieuwe merk zal net als MSC Cruises vallen onder moedermaatschappij MSC Group.

MSC is de cruisendivisie van MSC Group, ‘s werelds op één na grootste transport- en logistieke onderneming. Het nieuwe merk zal onder deze paraplu opereren, evenals MSC’s hedendaagse merk MSC Cruises, het toonaangevende cruisemerk in Europa, Zuid-Amerika, de Golf en zuidelijk Afrika. Fincantieri is erfgenaam van de grote traditie van de Italiaanse scheepsbouw en een van de grootste scheepsbouwgroepen ter wereld.

Sinds ze in 2014 met Fincantieri begon te werken, heeft MSC ook vier schepen besteld voor haar moderne merk MSC Cruises voor een waarde van € 3,2 miljard. De eerste twee van deze schepen, MSC Seaside en MSC Seaview, zijn al in gebruik. De volgende twee schepen worden opgeleverd in 2021 en 2022, terwijl MSC Seashore al in aanbouw is op de werf Fincantieri in Monfalcone.


Deel dit artikel
Vorige bericht

CEO Dennis Muilenburg over situatie bij Boeing...

Volgende bericht

Icelandair breidt capaciteit op Brussel sterk uit

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.