Nieuws

MSC Cruises geroyeerd als ANVR Business Partner

Deel dit artikel

MSC Cruises is geroyeerd als ANVR Business Partner, dat bevestigen zowel Erik Schuffel (Managing Director MSC Cruises Nederland) als Frank Oostdam (directeur ANVR) desgevraagd aan TravelPro. “Het klopt dat we zijn geroyeerd. De ANVR heeft ons laten weten dat ze ons alleen als volwaardig lid nog willen hebben en dat wanneer we dat niet zouden worden ze ons zouden royeren als business partner”, zo laat Schuffel weten.

Op de stelling dat Schuffel waarschijnlijk niet blij is dat MSC Cruises is geroyeerd als business partner laat hij aan TravelPro weten: “Wat heb ik ervan te vinden, zij bepalen de regels, niet ik. Zij zijn van mening dat MSC Cruises een volwaardig ANVR-lid kan zijn, maar mijn hoofdkantoor in Italië staat daar wat anders in. We hebben er uiteraard naar gekeken, maar we hebben alle neuzen onvoldoende dezelfde kant op gekregen. Wij hebben ons business partnerschap in ieder geval niet opgezegd en hebben er ook nog geen bericht over gehad, behalve dan dat het op de website van de ANVR staat.”

Schuffel laat op de vraag of hij het ANVR business partnerschap weer gaat proberen op te pakken weten dat daar geen plannen voor zijn. “De ANVR is er heel duidelijk in. Als er geen volwaardig lidmaatschap wordt geregeld vanuit ons, dan stopt het business partnerschap. Het is jammer, want we waren graag business partner gebleven, alleen is ons dat niet gegeven.” Oostdam laat weten het ontzettend jammer te vinden dat MSC Cruises geen ANVR-lid meer is. “Ik vind het hartstikke jammer dat we dit zo met MSC Cruises hebben moeten doen, want het is een gewaardeerd partner. Het is onze regel dat je alleen business partner mag zijn wanneer je geen volwaardig lid kan worden, want anders zou iedereen business partner worden. MSC Cruises kan volwaardig ANVR-lid worden, maar dat willen ze niet en dat betekent dat ze ook geen business partner kunnen zijn. Natuurlijk zorgen we dat we contact blijven houden met MSC Cruises.” Oostdam laat weten dat er met andere rederijen dezelfde discussies lopen. “Ik zou ook bijvoorbeeld Holland America Line dolgraag als volwaardig ANVR-lid hebben, maar die kunnen bijvoorbeeld ook geen business partner zijn.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

Livestream ANVR Nieuwjaarsreceptie

Volgende bericht

Grote meerderheid voor € 100 per ZRA

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.