Nieuws

Nationale staking in België: Brussels Airlines past vluchtprogramma 13 februari aan

Deel dit artikel

Omwille van industriële acties van verschillende stakeholders op Brussels Airport als onderdeel van een ruimere nationale staking in België, verwacht Brussels Airlines ernstige storingen in haar vluchtprogramma van volgende woensdag, 13 februari.

De luchtvaartmaatschappij heeft vorige week al 28 van de in totaal 222 oorspronkelijk geplande vluchten geannuleerd en de betrokken passagiers herboekt. Met de informatie die vandaag beschikbaar is over de vermoedelijke omvang van de nationale staking, heeft Brussels Airlines besloten om haar aanbod met 122 extra vluchten te reduceren. In totaal annuleert de maatschappij 68% van haar oorspronkelijk geplande vluchten die dag met een impact op 11.288 passagiers. Met de proactieve annuleringen wil Brussels Airlines haar klanten de mogelijkheid geven om hun reisplannen op voorhand aan te passen en wil ze het ongemak voor de reizigers dat door de nationale staking veroorzaakt wordt zoveel mogelijk beperken. De maatschappij biedt alle betrokken reizigers op voorhand een alternatieve reisoplossing aan. Passagiers met een geannuleerde vlucht die niet meer willen reizen kunnen een volledige terugbetaling van hun ticket aanvragen.


Deel dit artikel
Vorige bericht

TUI start valentijnsactie 'Verliefd op Cuba'

Volgende bericht

SunLodge van Suncamp nu ook te boeken via Qenner

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.