Nieuws

NCL start 2019 met record qua boekingscijfers bij hogere prijzen

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. heeft laten weten dat 2018 heeft geresulteerd in een recordjaar en dat 2019 met meerdere hoogtepunten een nieuw topjaar voor de rederij lijkt te worden. Het bedrijf startte het jaar 2019 met recordboekingscijfers en dat met hogere prijzen.

Dit voorjaar zal de Norwegian Joy samen met het recordbrekende zusterschip Norwegian Bliss cruises gaan uitvoeren in Alaska en de Norwegian Encore, het vierde en laatste schip in de succesvolle Breakaway Plus-klasse, zal in het vierde kwartaal cruises gaan uitvoeren in het Caraïbisch gebied. Afgelopen zomer werd al bekend dat de rederijen dit jaar ook Amsterdam aandoet.

“Het team van Norwegian Cruise Line Holdings zorgde ervoor dat 2018 een recordjaar werd, met wederom toonaangevende historische financiële resultaten. De sterke wereldwijde vraag naar onze merken, de succesvolle introductie van Norwegian Bliss en de vlekkeloze uitvoering van onze op vraag gebaseerde strategieën hebben ertoe geleid dat dit het vijfde achtereenvolgende jaar is dat de winst per aandeel verdubbelt is”, aldus Frank Del Rio, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

“Hierop voortbouwend zijn we 2019 begonnen met de beste boekingscijfers sinds de start van ons bedrijf, met prijzen die hoger liggen dan de recordprijzen van het voorgaande jaar. De sterke start van het WAVE-seizoen van dit jaar zorgt ervoor dat wij ons in een goede positie bevinden om de prijs gedurende het hele jaar en tot in 2020 te blijven stimuleren. Daarbij zullen wij ook profiteren van het eerste jaar dat Norwegian Encore en de Seven Seas Splendor van Regent gaan varen”, aldus Del Rio.

Het nettoresultaat (GAAP) kwam uit op $954,8 miljoen of een WPA van $4,25 vergeleken met $759,9 of $3,31 in het voorgaande jaar. Het bedrijf genereerde een gecorrigeerd nettoresultaat van $1,1 miljard of gecorrigeerde WPA van $4,92 vergeleken met $907,7 miljoen of $3,96 in het voorgaande jaar. De sterke groei in 2018, met een stijging (GAAP) van de WPA van 28,4% en gecorrigeerde WPA van 24,4%, volgt na een sterke groei in 2017 van respectievelijk 19,1% en 16,1%.

De omzet steeg met 12,2% naar $6,1 miljard vergeleken met $5,4 miljard in 2017. Deze toename werd met name toegeschreven aan een stijging van 8,5% in capaciteit door de uitbreiding van de vloot met Norwegian Bliss in april 2018 en Norwegian Joy in april 2017. Ook de sterke autonome prijsstijgingen in de belangrijkste markten droegen hieraan bij.

De cruise-bedrijfskosten stegen met 10,2% in 2018 vergeleken met 2017. Dit kwam met name door de toename van het aantal capaciteitsdagen. De bruto cruisekosten per capaciteitsdag vertoonden een stijging van 2,7%. De gecorrigeerde nettocruisekosten exclusief brandstof per capaciteitsdag stegen met 2,6% bij een constante wisselkoers en met 2,9% bij een courante wisselkoers. De brandstofprijs per ton, na aftrek van hedges, steeg van $465 in 2017 naar $483. Het bedrijf rapporteerde $392,7 miljoen aan brandstofkosten voor de periode.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Reisbranche maakt kennis met Guangzhou

Volgende bericht

Nieuwe samenwerking tegen stropen van Afrikaanse olifanten

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.