Nieuws

NDC-koppeling Vuelandia met Lufthansa Group

Deel dit artikel

Vuelandia en de Lufthansa Group hebben een doorbraak gerealiseerd op het gebied van NDC nu Vuelandia de NDC API koppeling met de Lufthansa Group heeft toegevoegd in de Traveltool voor reisagenten. “Reisagenten die blijven werken met de GDS’en brengen zichzelf in ‘gevaar'”, zo laat Danny Ruitenberg (mede-directeur/eigenaar Vuelandia) weten aan TravelPro.

“Dit betekent dat gebruikers van onze Traveltool niet meer te maken hebben met de toeslag die wordt gerekend op vliegtickets van Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss en Brussels Airlines die de Lufthansa Group wel rekent via de GDS’en. Als ik reisagent zou zijn, dan zou ik nu om mij heen kijken waar ik bepaalde producten ga afnemen en niet afwachten tot de GDS’en iets hebben geregeld. Wij willen iedereen een stapje voor zijn en alles zo goed mogelijk voor reisagenten die met ons samenwerken regelen”, aldus Ruitenberg.

Lufthansa startte in september 2015 met het heffen van een toeslag op tickets die via GDS-systemen werden geboekt. Roberto Mamone (General Sales Manager Netherlands Lufthansa Group): “Ik begreep wel dat er op de Nederlandse markt veel onrust en ongenoegen was over de introductie van NDC. Het was ook niet altijd even duidelijk waar het hele NDC-verhaal naartoe ging. In het begin lag de focus voornamelijk op de GDS-toeslag en niet zozeer op het vernieuwende van NDC.” Over de totstandbrenging van de NDC-koppeling door Vuelandia is Mamone dan ook zeer te spreken: “Het tot stand brengen van een NDC-koppeling doe je niet zomaar, dus voor een project van deze omvang hebben ze dat knap gedaan.” Lees hieronder het gehele artikel.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Holiday Extras voegt Transit Hotels toe

Volgende bericht

Designated Survivor

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.