Nieuws

Nederlandse Vacanceselect inspireert internationale kampeergigant

Deel dit artikel

De naam van het oorspronkelijk Nederlandse Vacanceselect zal nu gelden voor de gehele Vacalians Group, Europees grootste outdoor- en campingorganisatie. De internationale kampeergigant zal als Vacanceselect Group een nieuw marketing- en digitaal initiatief lanceren: Vacanceselect.com. Deze stap is nodig om de samenvoeging van zijn online platforms in Europa te versnellen. Daarnaast zal een ambitieus loyaliteitsprogramma worden gestart.

In mei 2018 kondigde de Vacalians Group de overname aan van het Nederlandse Vacanceselect, gevestigd in Alkmaar. Deze overname paste in de strategie uit te groeien tot Europees leider in de branche. De nieuwe overkoepelende naam voor de Vacalians Group is de volgende stap in deze ambitie en nodig om het merkenportfolio te vereenvoudigen. In de komende jaren zal Vacanceselect uitgroeien tot het belangrijkste Europese digitale reserveringsplatform van de groep, dat alle gespecialiseerde onderliggende merken zal hosten. Zo zullen Tohapi, Canvas, Selectcamp en Adriatic Kamp, specialisten op het gebied van mobile home- en glampingvakanties, zichtbaarder worden voor alle Europese klanten van de groep.

Met deze tweeledige aanpak zal de nieuwe Vacanceselect Group, dat van oorsprong al zeer actief was in Noord-Europa, zijn distributie- en loyaliteitsactiviteiten in Frankrijk en Zuid-Europa geleidelijk uitbreiden. De merken Tohapi en Canvas zullen tegelijkertijd profiteren van sterkere directe distributiekanalen in Noord-Europa. Alle elementen van deze marketing en digitale transformatie voor de Vacanceselect Group zullen vanaf 3 december 2018 geleidelijk worden uitgerold.

“De toerisme- en recreatiebranche verandert. Ooit was Vacalians een start-up van een camping. Binnen vijftien jaar zijn we uitgegroeid tot het grootste kampeer- en outdoormerk van Europa. De naamsverandering voor onze hele groep is een belangrijke volgende fase om de snelle transformatie van het toerisme en de digitale economie volledig te kunnen omarmen,” aldus Christophe Alaux, voorzitter van de raad van bestuur van Vacanceselect.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Schiphol: veel vluchten geschrapt vanwege slechte weer

Volgende bericht

Video - Dreigende reacties aan adres Travel Store: poll over kauwgommuur

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.