De doorstart van Oad Busbedrijf, dat deel uitmaakt van de afgelopen week failliet verklaarde Oad Groep, is vanavond definitief gemaakt. Investeringsmaatschappij Nobel Capital Partners en voormalig directeur van Oad Busbedrijf Frans Schuitemaker bereikten vanavond een finaal akkoord hierover met de curatoren Daniels en Stekelenburg. Hiermee is de voortzetting van alle busactiviteiten van Oad zeker gesteld, die onder de naam Oad Bus B.V. gaan opereren.

Alle busactiviteiten worden samengevoegd en gaan opereren vanuit de hoofdvestiging te Goor en een aantal standplaatsen. Alle 125 touringcars die de Oad Groep in zijn bezit had worden overgenomen, alsmede alle bus gerelateerde producten gaan mee, zoals de excursiereizen, de Disney bus naar Parijs, Sport & Events en de Vrienden van Amstel. Bij de doorstart is ook het garagebedrijf in Goor overgenomen, dat tevens het onderhoud doet voor de 126 bussen van streekvervoerder Syntus.

Schuitemaker is blij met deze doorstart: “De afdeling busreizen draaide altijd al goed, maar had helaas te lijden onder het minder goed draaiende moederbedrijf. Wij kunnen nu volle focus leggen op een goed busproduct. Het busbedrijf heeft een zeer goede reputatie en wordt door vriend en vijand geroemd vanwege de kwaliteit van materieel en chauffeurs en de naleving van CAO’s en regels, zoals de Rijtijdenwet. De FNV stelde Oad afgelopen week nog als hét voorbeeld voor de hele touringcarbranche”, aldus Schuitemaker, die sinds 1 januari 2011 de directie voert over het busbedrijf.

Schuitemaker wil zo gauw mogelijk ook vliegbusreizen binnen Europa aanbieden, waarbij de bus op de bestemming wordt ingezet. Hiervoor wil hij touroperatormedewerkers aannemen die zich in Holten met het busproduct bezighielden. Schuitemaker heeft het SGR-deelnemerschap opnieuw aangevraagd en wil zo gauw mogelijk van start. Hij gaat zowel direct als via de retail verkopen. “Ik ben blij voor SRC-Cultuurvakanties en Business Travel, die ook een doorstart hebben gemaakt. Wij gaan er keihard tegenaan. De naam Oad Bus is wat mij betreft geen werknaam, want het busproduct van Oad heeft een zeer goede reputatie”, zegt Schuitemaker, die van 1983 tot 1990 ook al bij Oad werkte. “Ik wil weer op hetzelfde niveau komen met de bussen als toen ik hier in 1990 vertrok.”

Schuitemaker is nu volop aan de slag om orde op zaken te stellen. “Ik ben erg blij met Nobel Capital Partners als investeerder. De nauwe betrokkenheid en focus van Nobel op met name operationele en strategische waardecreatie is nu al merkbaar. De afgelopen dagen en nachten is er bijzonder hard gewerkt. Helaas hebben wij een klein aantal meerdaagse busreizen moeten annuleren. De overige busreizen zijn tot nu toe gewoon doorgegaan. De schade is daardoor gelukkig minimaal geweest. Wij denken zo snel mogelijk ook alle geplande meerdaagse busreizen weer te kunnen uitvoeren. Op 11 oktober zullen wij bijvoorbeeld namens de KNVB weer met dezelfde passie en toewijding onze fans naar Nederland – Hongarije vervoeren”, aldus Schuitemaker.

Het Oad busbedrijf was één van de onderdelen van de Oad Groep die tot aan het faillissement een positief rendement behaalde en realiseerde over 2012 een omzet van circa EUR 50 miljoen.