BlogsNieuwsOman weblog

Oman: Reis van je leven

Oman: Reis van je levenWil jij je klant een onvergetelijke bestemming bieden? Een aaneenschakeling van highlights? Denk dan eens aan het Sultanaat Oman; het Arabische sprookje van 1001 nacht.

Een rondtocht door Oman start in Muscat bij de Grand Mosque, een indrukwekkend gebouw met een oppervlakte van ruim 416.000 vierkante meter en marmeren interieur, met als eyecatcher een enorme veertien meter lange kristallen kroonluchter. Overigens is de Grand Mosque niet de enige highlight van Muscat, de witte hoofdstad kent vele interessante bezienswaardigheden zoals de Soek van Mutrah en het paleis van de sultan.

Het Sultanaat Oman kent een scala aan bijzondere gebouwen, zoals de vele honderden eeuwenoude kastelen en forten. Jalali Fort, Mirani Fort en Mutrah Fort zijn enkele voorbeelden, waar je tijdens een bezoek wordt meegevoerd in de eeuwenoude geschiedenis van het Sultanaat.

Omgeven door mysterie is de voormalige, gezonken stad Ubar. Deze stad kent haar oorsprong circa 3000 jaar voor Christus en is in de jaren ’90 van de vorige eeuw teruggevonden na twintig jaar zoeken via moderne satelliettechnologieën. Ooit een belangrijke handelspost en door ontdekkingsreiziger Marco Polo benoemd als ‘paradijs’, vandaag de dag kunnen geïnteresseerden de locatie met een gids bezoeken.

Op woensdag in het plaatsje Ibra een markt speciaal voor vrouwen. Op deze markt is van alles te koop; van parfums, olie, saffraan, roze-water, wierook, medicijnen, geneeskrachtige kruiden en gedroogde bezems tot sandalen, baby outfits, sjaals en handtassen. Deze vrouwensoek is een absolute aanrader om te bezoeken…ook voor mannen.

Vergeet niet de steden Nizwa en Sur of de regio’s Dhofar en Musandam te bezoeken. Nizwa staat bekend om de traditionele zilversmeedkunst, in de kustplaats Sur worden de bekende Dhow boten gemaakt. Aan de kust van Dhofar, gelegen in het zuiden van Oman, vind je onder meer witte parelstranden en de tombe van Job. In Khasab, gelegen in het noorden van Oman, vind je de fjordachtige baaien en steile kliffen. Deze regio is ‘the place to be’ voor duikers en snorkelaars.

Een highlight is natuurlijk meer dan gebouwen of bezienswaardigheden; het is vooral de unieke combinatie van cultuur, de gastvrijheid van de Omani, het Oosterse eten en de prachtige natuur die een vakantie naar Oman onvergetelijk maken. Wil je blijven lezen over het Sultanaat Oman en met regelmaat highlights voorbij zien komen? Volg dan vooral de website van het verkeersbureau van Oman (www.visitoman.nl), schrijf je in voor de gratis e-mailnieuwsbrief en volg het nieuws over Oman als toeristische bestemming via www.facebook.com/SultanaatOman.

Touroperators aan het woord
Silverjet Vakanties laat je kennismaken met Oman

Oman, nog redelijk onontdekt door toeristen, biedt naast ruige bergen, oases, rode zandduinen, zoutvlakten, watervallen en vruchtbare heuvels ook een kustlijn van maar liefst 3165 kilometer. Eindeloze stranden met zeewatertemperaturen van ruim 25ºC en schilderachtige havenplaatsen maken Oman ideaal voor een veelzijdige, luxe zonvakantie of een exclusieve privérondreis. Een uitgelezen combinatie van Oosterse mystiek, westers comfort en een gastvrije bevolking. Je kunt er ook uitstekend duiken en diepzeevissen! Wil je kennismaken met een oorspronkelijke sfeer dan is de combinatiereis Noordelijk Oman of een combinatie met Noord- & Zuid-Oman zeer aan te bevelen.

Meer weten over de reizen die Silverjet aanbiedt naar Oman? Neem dan contact op met Silverjet Vakanties, tel: 055 357 55 97 of kijk op www.silverjet.nl

Lydia Kortekaas
Product Manager Silverjet

[nggallery id=47]

© 2012, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Het huwelijk

Volgende bericht

Nieuw pand voor Travel Counsellors

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.