Door het uitgeven van een gezamenlijk toeristenvisum kunnen bezoekers uit 33 landen Oman vanuit Qatar zonder visum binnenkomen. Deze regeling is tot stand gekomen om het toerisme naar beide landen te stimuleren en om de uitwisseling van toeristen te vergemakkelijken, volgens een lijst die door beide partijen is goedgekeurd.

Dit betekent dat een buitenlandse toerist die een toeristenvisum heeft dat afgegeven is door Qatar, Oman kan binnenkomen zonder enige vergoeding te betalen, op voorwaarde dat hij niet eerst naar een ander land dan het Sultanaat gaat en vice versa. Als het visum wordt verleend door Oman, moet de aanvrager een formulier invullen en krijgt een stempel in zijn paspoort. Op deze manier mag hij zonder visum Qatar binnenkomen.

Het visum is gratis, op voorwaarde dat er een stempel van een gemeenschappelijk visum instaat. Het visum Oman kan ook vooraf worden aangevraagd. Een bedrag van OMR20 (45 Euro) wordt in rekening gebracht als het gezamenlijke visum wordt verleend door het Sultanaat en QR100 (25 Euro) indien afgegeven vanuit Qatar. Het gezamenlijke visum is geldig gedurende een maand vanaf de datum van afgifte. De houder van het visum moet het land binnenkomen vóór de vervaldatum. Het gezamenlijke toeristenvisum tussen Qatar en het Sultanaat Oman biedt reizigers uit 33 landen de mogelijkheid om een ​​gezamenlijk toeristenvisum te verkrijgen.

De vermelde landen zijn: Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, IJsland, Ierland, Italië, Canada, Australië, Japan, België, Oostenrijk, Denemarken, Finland, Monaco, Vaticaanstad, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, San Marino, Liechtenstein, Brunei Darussalam, Singapore, Maleisië, Hongkong, Nieuw-Zeeland, Andorra en Zuid-Korea.