We storen ons het meest aan geluidsoverlast, ongedierte en een tegenvallende accommodatie. Dat blijkt uit onderzoek van NBTC NIPO Research in opdracht van reviewplatform Zoover onder meer dan 2.000 respondenten. Uit het onderzoek bleek ook dat Vrouwen en jongeren zich vaker blijken te ergeren op vakantie dan mannen en ouderen.

Vrouwen ergeren zich het meest aan geluidsoverlast (14%), een tegenvallende accommodatie of kampeerplek (14%) en ongedierte (11%). Mannen ergeren zich minder aan ongedierte; hun grootste irritatiefactoren zijn geluidsoverlast (14%), slecht weer (13%) en een tegenvallende accommodatie of kampeerplek (12%).

Verder blijkt uit het onderzoek dat meer dan de helft van de jongeren tussen de 18 en 24 jaar de grootste hekel heeft aan slecht weer op de vakantiebestemming. Bij 65-plussers geldt dit voor slechts een kwart. Ook ergeren jongeren zich vaker dan andere leeftijdsgroepen aan ongedierte, betalen voor WiFi, rijen voor het all-in buffet en een vluchtannulering.

Liever geen man in speedo
Ook asociaal rijgedrag, handdoekje leggen, andere Nederlanders, slecht uitzicht en andermans kinderen worden door de ondervraagden als ergernis benoemd. En als man kun je maar beter geen speedo aantrekken bij het zwembad, want ook dat wekt bij menigeen irritatie op. Met name jongeren storen zich hieraan.

Fotograferende toeristen
37 procent van de Nederlanders ergert zich regelmatig aan andere toeristen die selfies maken op vakantie. Vooral vrouwen hebben hier een hekel aan (39%). Dit terwijl zij het leuker vinden dan mannen om vakantiefoto’s te delen op social media. Van de 18 tot 24-jarigen stoort maar 27 procent zich aan selfie makende toeristen. Deze groep betaalt ook liever niet extra voor een vakantie om geen toeristen tegen te komen. Dit is anders dan Nederlanders van 35 jaar en ouder. Zij betalen graag meer voor een vakantiebestemming zonder toeristen.