De Civil Aviation Authority (CAA) heeft, naar aanleiding van het vliegtuigongeluk met Ethiopian Airlines, luchtvaartmaatschappijen verboden om commerciële vluchten met een Boeing 737 MAX-toestel uit te voeren vanuit of naar het Verenigd Koninkrijk. Dat melden diverse Engelse media.

Er zijn op dit moment vijf 737 MAX 8-vliegtuigen geregistreerd en operationeel in het Verenigd Koninkrijk. Een zesde toestel staat op de planning om later deze week te beginnen met vliegen. In een vandaag afgegeven verklaring laat de CAA weten dat het de situatie nauwlettend volgt, maar tot de beslissing is gekomen om commerciële vluchten met het type vliegtuig te verbieden als voorzorgsmaatregel aangezien het op dit moment niet beschikt over voldoende informatie over de vluchtgegevens van de Ethiopian-vlucht .

“We blijven in nauw contact met EASA en de toezichthouders in de sector wereldwijd. Ten minste negen Britten reisden met het Ethiopian Airlines-vliegtuig dat op zondag neerstortte. De Boeing 737 Max 8 vertrok van Addis Ababa in Ethiopië naar Nairobi in Kenia en doodde alle 157 mensen aan boord. Bekijk hier welke luchtvaartmaatschappijen nog wel vliegen met de Boeing 737 MAX-8 en welke luchtvaartmaatschappijen/landen de toestellen aan de grond houden. In Nederland heeft de Inspectie Leefomgeving & Transport (Ministerie van Infrastructuur & Transport) vooralsnog niet ingegrepen.