Nieuws

Oostdam (ECTAA): “Sector moet in actie komen om reizen duurzamer te maken”

Deel dit artikel

De European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations (ECTAA) vergadert op 24 en 25 november met afgevaardigden uit 30 landen in Thessaloniki over reistrends, verduurzaming, personeelstekort en belangrijke ontwikkelingen op Europees beleidsniveau.

“We zijn ons er terdege van bewust dat er een klimaatnoodtoestand is en dat de sector in actie moet komen om reizen duurzamer te maken”, aldus ECTAA-voorzitter Frank Oostdam. Vooraanstaande sprekers zullen inzicht verschaffen in de veranderende vraag van klanten naar duurzame reizen. De afgevaardigden zullen ook bespreken hoe de uitdagingen van het tekort aan arbeidskrachten kunnen worden overwonnen. Volgens WTTC, de World Travel and Tourism Council, zijn de tekorten het grootst bij de reisbureaus.

Contact met cultuur en natuur
“Athene en de Zuid-Egeïsche archipel zijn de ‘traditionele bestemmingen’, maar Griekenland is zoveel meer! Klanten willen graag duurzamer reizen, de gebaande paden verlaten en weer in contact komen met cultuur en natuur. Onze rol als reisadviseurs is klanten te begeleiden naar nieuwe plaatsen, onbekende juweeltjes te ontdekken, te genieten met zowel nieuwsgierigheid als respect. In dat opzicht biedt Griekenland een wereld van mogelijkheden”, aldus Oostdam.


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Video - TUI-professionals ontdekken Europa-Park

Volgende bericht

Rintel (KLM) hoopt op betere oplossingen van regering

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.