De European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations (ECTAA) vergadert op 24 en 25 november met afgevaardigden uit 30 landen in Thessaloniki over reistrends, verduurzaming, personeelstekort en belangrijke ontwikkelingen op Europees beleidsniveau.

“We zijn ons er terdege van bewust dat er een klimaatnoodtoestand is en dat de sector in actie moet komen om reizen duurzamer te maken”, aldus ECTAA-voorzitter Frank Oostdam. Vooraanstaande sprekers zullen inzicht verschaffen in de veranderende vraag van klanten naar duurzame reizen. De afgevaardigden zullen ook bespreken hoe de uitdagingen van het tekort aan arbeidskrachten kunnen worden overwonnen. Volgens WTTC, de World Travel and Tourism Council, zijn de tekorten het grootst bij de reisbureaus.

Contact met cultuur en natuur
“Athene en de Zuid-Egeïsche archipel zijn de ’traditionele bestemmingen’, maar Griekenland is zoveel meer! Klanten willen graag duurzamer reizen, de gebaande paden verlaten en weer in contact komen met cultuur en natuur. Onze rol als reisadviseurs is klanten te begeleiden naar nieuwe plaatsen, onbekende juweeltjes te ontdekken, te genieten met zowel nieuwsgierigheid als respect. In dat opzicht biedt Griekenland een wereld van mogelijkheden”, aldus Oostdam.