Nieuws

VIDEO – Oostdam (ANVR) over dubbelfunctie: “Ik zit niet vast aan het pluche van voorzitter”

“Ik vind het hartstikke leuk om ANVR-voorzitter te zijn, maar ik zit niet vast aan het pluche van ANVR-voorzitter. Wat mij betreft werkt de dubbele functie van directeur en voorzitter, maar als andere leden zich geroepen voelen het voorzitterschap op te pakken en het bestuur wil het ook graag een keer anders doen, dan gaan we het anders doen”, aldus Frank Oostdam (directeur/voorzitter ANVR) zo laat Oostdam desgevraagd aan TravelPro weten.

Tijdens het ANVR-Congres in Midden-Portugal werd officieel bekendgemaakt dat vice-voorzitter Joost Romeijn (oprichter Sundio) na zeventien jaar opstapt als ANVR-bestuurslid. Aan het eind van dit jaar neemt hij officieel afscheid. Eerder werd bekend dat René Nieuwmans, die van Expedia naar Riksja is verkast, stopt als ANVR-bestuurslid. Er zijn al nieuwe bestuursleden op het oog. Tijdens de bestuursvergadering van 11 december aanstaande wordt gekeken naar een eventuele benoeming. Naast Oostdam zitten op dit moment Werner van Disseldorp (Disma Reizen), Arjan Kers (TUI Nederland), Jeroen Martron (Airtrade) en Hans de Wilde (Tenzing Travel) in het ANVR-bestuur.

Oostdam trad 1 september 2007 in dienst bij de ANVR en is sinds 1 oktober 2007 volledig in functie als directeur. Sinds 2007 is de ANVR gefuseerd tot één gezamenlijk opererende branchevereniging. Oostdam is de eerste directeur van de ANVR in deze gewijzigde structuur en werd voorzitter nadat Steven van der Heijden (CEO Corendon) zich in 2013 niet meer herkiesbaar stelde als voorzitter ANVR. Bij het aantreden van Oostdam in 2007 stond de vacature voor ‘Directeur ANVR’ een jaar lang open. De laatste acht jaar voor Oostdam in dienst trad als directeur ANVR vervulde hij de functie van directeur bij de Vereniging van Autodealers, nadat hij het NVG (Nederlands Verbond van Groot- en Internationale Handel) had verlaten.

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Meld je aan voor de Thomas Cook webinar en maak kans op een studiereisplaats

Volgende bericht

“Ik wil reisagenten uitdagen personal lifestyle assistent te worden"

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.