Nieuws

Opnieuw aardbeving op Indonesisch eiland Lombok

Het Indonesische eiland Lombok is opnieuw getroffen door een aardbeving. De beving had volgens verschillende media een kracht van 6,2. Bij de beving zijn een aantal gebouwen ingestort.

Afgelopen zondag werd Lombok getroffen door een zware beving. Die had een magnitude van 6.9. Een week eerder ging het om een beving met een magnitude van 6.4. Buitenlandse Zaken liet weten dat zeker 300 Nederlanders inmiddels vanuit Lombok en de Gili-eilanden zijn geëvacueerd of zijn vertrokken.

Daarnaast wordt er geadviseerd om niet naar bepaalde gebieden te reizen.

De twee ambassademedewerkers die naar Lombok zijn afgereisd om Nederlanders te voorzien van consulaire ondersteuning hebben een groot aantal Nederlanders met raad en daad kunnen bijstaan. De EU-helpdesk in de hal van het vliegveld van Lombok staat gepland om open te blijven tot vanavond, 19.00u lokale tijd. Of deze nu langer open blijft is nog niet bekend.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

easyJet breidt Amsterdamse aanbod uit met Fuerteventura

Volgende bericht

Nederlandse piloten Ryanair staken morgen ook

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.