Nieuws

Oprichting easyJet Europe dichtbij

De oprichting van easyJet Europe is in een vergevorderd stadium, zo laat de luchtvaartmaatschappij weten. Met de oprichting van de nieuwe airline, met het hoofdkantoor gevestigd in Wenen, is easyJet in staat om vluchten door heel Europa en binnen Europese landen te kunnen blijven uitvoeren nadat het Verenigd Koninkrijk (VK) de EU verlaat (ongeacht de uitkomst van onderhandelingen tussen de EU en het VK over een nieuw luchtvaartakkoord).

Het personeel en de vliegtuigen die onder de entiteit easyJet Europe gaan vallen, zijn nu al gestationeerd op de verschillende bases in EU27 landen. easyJet heeft op dit moment op haar bases in zes EU27 landen – waaronder op Schiphol – circa 4.000 mensen in dienst en rond de 100 vliegtuigen gestationeerd. Dat wordt het fundament van easyJet Europe. Werknemers blijven in dienst op basis van lokale contracten in de landen waar de bases zijn gevestigd en in volledige overeenstemming met de lokale en EU wet- en regelgeving.

De nieuwe organisatiestructuur betekent dat easyJet een pan-Europese luchtvaartgroep wordt met vestigingen in Oostenrijk, Zwitserland en het VK. Al deze maatschappijen zijn eigendom van easyJet plc dat zelf binnen de EU eigendom heeft en gereguleerd is (zowel voor- als nadat het VK de EU verlaat), genoteerd staat op de London Stock Exchange en gevestigd is in het VK. Luchthaven Amsterdam Schiphol was in 1996 de eerste bestemming van easyJet buiten het Verenigd Koninkrijk. In de zomer van 2014 werd bekend dat de luchtvaartmaatschappij een basis zou krijgen op Schiphol.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Schiphol: Hilton is brandveilig

Volgende bericht

Naakte reisagent

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.