Peter Langhout Reizen, de in Alphen aan den Rijn gevestigde touroperator, is overgenomen door de HAVI Travel Group. Het in Overijssel gevestigde bedrijf verricht al sinds 2008 vervoersdiensten voor Peter Langhout Reizen. Met de overname wil HAVI verder groeien door zich ook te gaan richten op autovakanties, cruises en vliegreizen. Peter Langhout Reizen  biedt onder andere busreizen, auto- en fietsvakanties aan.

HAVI heeft vestigingen in Rijssen en Loenen (Veluwe). HAVI Travel Group heeft twee zusterondernemingen in Koło (Polen) en Beijing (China) en rijdt nu met 50 eigen touringcars en dagelijks 50 gehuurde bussen. In maart 2013 werden de touringcaractiviteiten van Visscher Touringcars en Willemsen de Koning Touringcars toegevoegd aan de Havi Travel Group.

Gerard Langenhof, de huidige CEO van de HAVI Travel Group, is de derde in lijn. Zijn grootvader Gerhard Langenhof was oprichter van LAVO (Langenhofs Auto Verhuur Onderneming), maar raakte alles kwijt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog nam hij de vergunningen over van de Hengelose Auto Verhuur Inrichting: HAVI. In 1972 werd HAVI overgenomen door zoon Johann Langenhof. Die gaf op zijn beurt in 2005 het stokje door aan zijn zoon Gerard, die onlangs naar China verhuisde met zijn gezin om er beter zaken te kunnen doen. Hennie Visscher (COO) is ook al jaren werkzaam in de touringcar business en was voorheen onder meer werkzaam bij OAD Reizen.

Foto (v.l.n.r.): Gerard Langenhof (CEO), May Wu en Hennie Visscher (COO) van de Havi Travel Group op de ITB 2016.