Piloten van Transavia staken vandaag van 00.01 uur tot 12.00 uur. Dat heeft pilotenvakbond VNV bekendgemaakt.

Er staan er 30 vluchten van Transavia gepland; achttien vanaf Schiphol, zes vanaf Rotterdam The Hague Airport en zes vanaf Eindhoven Airport. Volgens Joost van Doesburg van de VNV gaat het overgrote deel van deze vluchten niet door, hij zegt tegen NOS: “Er zullen misschien twee tot vier vluchten wel doorgaan met piloten die niet meedoen aan de staking.”

“De onwillige houding bij het Transavia-management laat ons geen andere keus dan op 19 februari 2018 van 00.01 uur tot 12.00 uur het werk neer te leggen. Uiteraard betreuren wij het ongemak voor de zeer gewaardeerde passagiers die hier de dupe van zullen zijn”, aldus VNV.

“Na veertien maanden zonder cao-akkoord en vele verwoede pogingen om tot een acceptabel akkoord voor Transavia-vliegers te komen moet de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) concluderen dat verder onderhandelen met het Transavia-management op dit moment geen zin heeft.” VNV laat ook weten: “Op zaterdag 17 februari 2018 heeft Transavia het ultimatum laten verstrijken op het VNV-voorstel om op nette manier uit deze cao-impasse te komen. De Transavia-vliegers werkzaam op Schiphol, Eindhoven en Rotterdam-The Hague Airport zien dan ook geen andere uitweg dan het werk neer te leggen.”

Transavia laat via hun site weten: “Tot onze teleurstelling wil de VNV (Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers) niet in gesprek met Transavia over een bod dat op alle punten tegemoetkomt aan de wensen van onze vliegers. Daarmee heeft de VNV een uitgestoken hand van Transavia om verdere escalatie van het conflict te voorkomen, afgeslagen.”