Nieuws

Plannen voor ferry tussen Eemshaven en Schotland

Deel dit artikel

Er zijn plannen om een veerdienst te starten tussen de Eemshaven en Rosyth in Schotland. TEC-Farragon wil gebruikmaken van ferry’s van Stena Line die op den duur dagelijks tussen de Eemshaven en Schotland moeten gaan varen.

Met de veerdienst zou het Schotse bedrijf TEC-Farragon zich willen voorbereiden op de naderende Brexit. Naast vracht is er voldoende ruimte voor passagiers en auto’s.

De reis van Groningen naar Rosyth, vlakbij Edinburgh, duurt zo’n twintig uur. Een vlucht vanaf Schiphol duurt anderhalf uur. Toch verwacht TEC-Farragon toeristen uit Nederland, Duitsland en Denemarken aan te spreken met de verbinding, die wordt gezien als alternatief voor IJmuiden – Newcastle (zestien uur).

Er lopen nog diverse onderzoeken, waaronder de mogelijkheden hoe schepen onder wisselende weersomstandigheden kunnen aanmeren. Daarnaast moet er nog een douanekantoor komen in de haven. Vooralsnog moet volgens plan eind oktober de eerste afvaart plaatsvinden.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Premier Denemarken: Groenland is niet te koop

Volgende bericht

Schrijf je in voor het Oad Wintersport Noorwegen Event

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.