Princess Cruises eerste afvaart naar Alaska was op 3 juni 1969: de Princess Italia voer met 525 gasten naar deze adembenemende ‘bucketlist’ bestemming. Dit jaar vaart de rederij haar 50e seizoen naar ‘the Great Land’. Met vernieuwd entertainment, culinaire ontdekkingen en een groot aantal landexcursies viert Princess Cruises deze mijlpaal.

Het vernieuwde aanbod is beschikbaar aan boord van de zeven Princess Cruises schepen die van mei tot en met september dit jaar naar Alaska varen; de grootste inzet van schepen ooit. Daarnaast zal Royal Princess haar debuut maken als eerste Princess MedallionClass™ schip in Alaska. De OceanMedallion wordt beschouwd als een doorbraak in de vakantie industrie. Dit draagbare apparaat met geavanceerde technologie verbetert de interactie tussen de gasten en de bemanning, maakt interactief entertainment mogelijk en biedt persoonlijke service.

“Gedurende een halve eeuw hebben wij ons onderscheiden in Alaska en meer gasten ontvangen dan elke andere cruisemaatschappij – meer dan 5 miljoen in de laatste 50 jaar”, meldt Jan Swartz, directeur van Princess Cruises. “We nodigen onze gasten dan ook uit om dit 50-jarig jubileum met ons te vieren. Maak een onvergetelijke reis vol nieuwe en authentieke ervaringen en ontdek de indrukwekkende schoonheid van ‘the Great Land’.

Princess biedt een divers aanbod cruises en excursies die de nadruk leggen op Alaska’s ‘must-see’ attracties, zoals Glacier Bay National Park en Denali National Park. De Alaska cruises variëren in duur van zeven tot twaalf dagen en vertrekken vanuit Vancouver, Anchorage, Seattle, San Francisco en Los Angeles. Princess beheert eveneens vijf betoverende Wilderness Lodges in de buurt van de nationale parken; hiervandaan worden meer dan 20 unieke arrangementen aangeboden. Tijdens de Princess cruisetours ziet u het mooiste van Alaska. Combineer een zevendaagse cruise met een meerdaags landarrangement en een exclusieve ‘Direct naar de Wildernis’ treinreis: u geniet van een naadloze vakantie ervaring in ‘the Great Land’.

Dit jaar wordt bij Denali Princess Wilderness Lodge de Fannie Q’s Saloon geopend. Dit nieuwe restaurant, vernoemd naar de beroemde Alaska pionier Fannie Quigley, zal lokale gerechten serveren in een moderne saloon. Net buiten Fannie Q’s Saloon wordt de Fireside Patio geopend. Met drie vuurplaatsen is dit een nieuwe en knusse ontmoetingsplaats: rooster een marshmallow, geniet van een drankje onder de middernachtzon en deel samen uw vakantie avonturen. In de de Grizzly Burger kunt u de prijswinnende ‘Ernesto’ burger bestellen. Deze unieke ribeye burger is speciaal voor Princess ontwikkeld door Chef Ernesto Uchimura.