Het proces om te komen tot een doorstart van Vacansoleil na het faillissement is begonnen. Er hebben zich vele geïnteresseerde partijen gemeld bij de curatoren Ben Arends en Lodewijk Hox.

“Met de gasten die op vakantie zijn of op korte termijn vertrekken is inmiddels contact geweest. Ook is er met de verschillende campinghouders in Europa gesproken. Vacansoleil ervaart veel steun van klanten en de campinghouders”, dat staat te lezen op de website van Vacansoleil.

Nieuwe toekomst

In het afgelopen weekend en in de komende dagen werken de curatoren in nauwe samenwerking met de medewerkers van Vacansoleil aan een nieuwe toekomst voor de reisorganisatie. Het proces om geïnteresseerden inzicht te geven in de onderneming is van start gegaan. “De grote belangstelling voor Vacansoleil sterkt ons allemaal in de overtuiging dat er een vervolg mogelijk is”, zegt curator Lodewijk Hox. “Vacansoleil is een erg sterk merk en ook internationaal wordt dat onderkend. Campinghouders willen ook graag dat Vacansoleil een doorstart kan maken, want ze weten dat ze jaarlijks veel campinggasten via Vacansoleil kunnen ontvangen.”

Bemoedigend

Direct na het uitspreken van het faillissement is contact opgenomen met de gasten die op vakantie waren of gingen. De belangrijkste boodschap voor de meeste gasten was dat hun reissom gegarandeerd is door het SGR. Voor de klanten die werden teleurgesteld, is waar mogelijk gezocht naar maatwerkoplossingen. Medewerkers van Vacansoleil zijn verrast door de vele steunbetuigingen van klanten. Curator Arends: “Ontzettend bemoedigend voor de Vacansoleil medewerkers die ook in deze lastige tijden keihard werken om waar mogelijk de campinggasten te ondersteunen”. Met de campinghouders waar Vacansoleil accommodaties heeft staan of huurt is contact opgenomen. “Hier ervaren we de wens van campinghouders om de samenwerking met Vacansoleil voort te zetten.”

Foto: robert coolen / Shutterstock.com.