Nieuws

Qatar Airways neemt 5% belang in China Southern Airlines

Deel dit artikel

Qatar Airways heeft vandaag laten weten dat het, als onderdeel van haar strategie om te investeren in de sterkste luchtvaartmaatschappijen ter wereld , een belang van 5% heeft genomen in het totale aandelenkapitaal van China Southern Airlines.

“China Southern Airlines is een van de meest prestigieuze luchtvaartmaatschappijen op de Chinese markt en een belangrijke marktspeler in de wereld, met een enorm potentieel voor samenwerking in de toekomst. Gezien de complementaire sterke punten en middelen van China Southern Airlines en Qatar Airways zijn er mogelijkheden voor ons om samen te werken en een langetermijnrelatie op te bouwen op een manier die voordelen zou opleveren voor klanten van beide luchtvaartmaatschappijen”, aldus Akbar Al Baker (Qatar Airways Group Chief Executive).

Deze investering ondersteunt de investeringsstrategie van Qatar Airways, die al bestaat uit 20% investering in de International Airlines Group, 10% investering in LATAM Airlines Group, 49% investering in Air Italy en 9,99% investering in Cathay Pacific.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Zes doden bij treinongeluk in Denemarken

Volgende bericht

Vierde Best of TUI... The Challenge naar Turkije

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.