Nieuws

Qatar Airways: vernieuwde Economy Class en zeven nieuwe bestemmingen

Akbar Al Baker (CEO Qatar Airways) heeft tijdens de ITB details onthuld over de nieuwe Economy Class-ervaring van de luchtvaartmaatschappij en kondigde de nieuwe bestemmingen Lissabon, Malta, Rabat, Langkawi, Davao, Izmir en Mogadishu aan.

De nieuwe Economy Class-ervaring van Qatar Airways omvat een innovatieve, negentien graden kantelbare stoel, extra beenruimte, dubbel opklaptafeltje, 13,3 inch 4K breedbeeldscherm en snelladende USB C-aansluiting. Met de nieuwe maaltijdservice van de luchtvaartmaatschappij, ‘Quisine’ wordt de Economy Class-service in een compleet nieuw jasje gestoken. Zo is er nieuw servies, een uitgebreider menu, 25% grotere hoofdgerechten, 20 procent grotere voorgerechten en 50 procent grotere desserts.

De maatschappij is met name trots op de nieuwe ‘going green with Quisine’, waarmee er aan het milieu wordt gedacht. In de nieuwe Economy Class wordt meer gebruik gemaakt van herbruikbare, recyclebare en biologisch afbreekbare producten en aanzienlijk minder vaak van producten van wegwerpplastic. Economy Class-passagiers kunnen ook gebruikmaken van een verbeterde verbinding, inclusief internet dat tot maar liefst tienmaal sneller is, evenals meer dan 4.000 entertainmentopties in Oryx One, het in-flight entertainmentsysteem van Qatar Airways.

“Met gepaste trots onthullen wij onze nieuwe Economy Class-ervaring, waarmee wij onderstrepen dat wij de allerbeste service willen bieden aan al onze passagiers, niet alleen voor passagiers in Premium Class. De nieuwe stoelen in onze Economy Class, met het vernieuwde kantelsysteem en de extra beenruimte, garanderen dat onze Economy Class-passagiers uitgerust en fris op hun bestemming aankomen. Wij nodigen alle bezoekers van ITB uit om een kijkje te komen nemen in onze stand, zodat ze dit unieke product zelf kunnen ervaren”, aldus Al Baker. “We vinden het ook geweldig dat we later dit jaar zeven nieuwe bestemmingen toevoegen aan ons snel groeiende routenetwerk en we zo onze passagiers naar elke plek ter wereld kunnen brengen.”

Tijdens de ITB van 2017 introduceerde Qatar Airways haar revolutionaire Business Class-stoel, Qsuite, die kan worden omgetoverd in ’s werelds allereerste tweepersoons bed in de Business Class. Met de quad-configuratie tilt Qsuite cabine-innovatie naar een nieuw niveau. Het biedt de passagiers nog meer keuze, privacy en personalisering in hun reiservaring. Sinds de introductie werd Qsuite veelvuldig bekroond, zoals in 2018 met de prestigieuze Skytrax Awards voor ‘World’s Best Business Class’ en ‘Best Business Class Seat’.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

NCL: meer keuze met 'Free at Sea'

Volgende bericht

Jeroen Otto nieuwe Manager Franchise TUI at Home

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.