FilmarchiefNieuws

Video – Langste zipline: met 150 kilometer per uur over Ras Al Khaimah

Deel dit artikel

Met 150 kilometer per uur over het landschap zweven? Het kan sinds kort in Ras Al Khaimah, dat een Guinness World Record-titel behaalde met de langste zippline ter wereld, de ‘Jebel Jais Flight. Sheikh Saoed Bin Saqr Al Qasimi was de eerste die het avontuur aanging na de officiële certificering.

“Dit is een geweldige voor de internationale toerisme ambities van Ras Al Khaimah”, zo liet Haitham Mattar (CEO van Ras Al Khaimah Tourism Development Authority) weten. “We zijn ervan overtuigd dat Jebel Jais Flight Ras Al Khaimah zowel lokaal, regionaal als mondiaal op de kaart zal zetten als het gaat om avontuurlijk toerisme. De Jebel Jais-vlucht zal het vlaggenschip zijn van het toeristisch product van Ras Al Khaimah en het middelpunt van het avontuurlijk toerisme in het Midden-Oosten. We verwachten een toenemend aantal avontuurlijke toeristen van over de hele wereld om deze bucketlist-ervaring te proberen.”

’s Werelds langste zipline, is 2,83 kilometer (meer dan 28 voetbalvelden) en overspant de kloof van Jebel Jais, de grootste bergtop van de Verenigde Arabische Emiraten op ruim 1.680 meter boven de zeespiegel. De Ras Al Khaimah-zipline wordt bestuurd door Toroverde Ras Al Khaimah, de meest ervaren ziplinemanagers ter wereld, zo laat Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA) weten. Ricardo Lizano, COO van Toro Verde: “Toro Verde biedt Ras Al Khaimah immense ervaring met zipline management, verdiend door eerdere projecten waaronder in Midden- en Zuid-Amerika, waaronder Toroverde Puerto Rico (het ‘Monster’) dat met 2.2 km eerder het zipline-record had dat nu door dit ambitieuze emiraat wordt opgeëist.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

Corendon stationeert tweede vliegtuig op Maastricht

Volgende bericht

Foto's - Binnenkort start bouw grootste Schiphol-pier ooit

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.