Nieuws

Recordaantal passagiers voor easyJet

EasyJet heeft de vervoerscijfers voor de maand mei bekendgemaakt en rapporteert 8,4% groei in het aantal passagiers vergeleken met de vorige twaalf maanden en voor het eerst meer dan 83 miljoen passagiers op jaarbasis.

De luchtvaartmaatschappij zag een groei van 5,7% in capaciteit en 1,5ppt toename in de bezettingsgraad naar 93,5% vergeleken met de voorgaande twaalf maanden eindigend op 31 mei 2018. Alle cijfers waren ook hoger in vergelijking met mei 2017. Het aantal passagiers steeg met 3,7% en de capaciteit met 1,7% in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. De groei in de bezettingsgraad is deels toe te schrijven aan opvallende marketingcampagnes en aan het aantal feestdagen die in diverse Europese landen in mei vielen. Stedentrips naar Italiaanse en Spaanse steden en strandvakanties naar de Balearen, Portugal en Griekenland waren populair.

EasyJet heeft in mei 2018 rond de 48.000 vluchten uitgevoerd en 7,8 miljoen passagiers vervoerd over het hele Europese netwerk. Er waren 974 annuleringen in mei 2018 – het equivalent van c.2,5% van de geplande capaciteit en hoger dan de 117 annuleringen in mei 2017. Rond de 600 annuleringen waren toe te schrijven aan stakingen in Frankrijk en Italië en 300 zijn toe te schrijven aan weersomstandigheden en beperkingen van de luchtverkeersleiding. De vervoerscijfers zijn exclusief de cijfers van easyJet’s operatie op luchthaven Berlijn Tegel die is gestart op 5 januari 2018.

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Travel Impressions is op zoek naar 'travel impressions'

Volgende bericht

"Teveel onduidelijk over nieuwe Richtlijn, verwacht Amerikaansachtige claimcultuur"

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."