Nieuws

Reductiemaatregelen Schiphol: 9.250 minder reizigers per dag

Deel dit artikel

Schiphol gaat het maximumaantal vertrekkende reizigers per dag met gemiddeld 18% (9.250 reizigers) naar beneden bijstellen. Deze reductie zal tot minimaal 31 oktober gelden en het effect hiervan zal in de aankomende twee weken zichtbaar worden. De luchthaven zegt dit te moeten doen omdat de beveiligingsbedrijven die op Schiphol werkzaam zijn de aankomende maanden minder beveiligers kunnen leveren dan zij eerder aangaven. 

“Dit besluit is slecht nieuws voor passagiers en voor luchtvaartmaatschappijen,” zegt COO Hanne Buis van Royal Schiphol Group. “Reductie is noodzakelijk om de veiligheid van onze passagiers én medewerkers te waarborgen. Iedereen die op Schiphol werkt, doet er echt alles aan om reizen via Schiphol zo aangenaam mogelijk te maken. Dat waardeer ik. Daar ben ik ongelofelijk trots op.”

Schiphol roept beveiligingsbedrijven op volwaardige roosters aan te bieden voor beveiligers . Buis: “Het is duidelijk dat er structurele verbeteringen nodig zijn. Daarover zijn afspraken gemaakt in het sociaal akkoord dat we afgelopen juni gesloten hebben. En daar werken we met alle partijen die daarbij betrokken zijn keihard aan.”

Tot nu toe gold voor september een maximum van 67.500 lokaal vertrekkende reizigers per dag en voor oktober 69.500. Het nieuwe maximum wordt 54.500 per dag in september en 57.000 per dag in oktober. Het doel van het stellen van een maximum is het borgen van de veiligheid voor reizigers en medewerkers en het creëren van een betrouwbaar proces op de luchthaven. Op basis van door de Schiphol beschikbaar gestelde capaciteit gaat de onafhankelijke slotcoördinator (ACNL) in overleg met alle luchtvaartmaatschappijen om tot de benodigde capaciteitsreductie te komen.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

KLM in een reactie op maatregelen Schiphol: "Teleurstellend"

Volgende bericht

TUI bezig om vakanties zeker te stellen

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."